keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Lapaset 3- ja 5-vuotiaille

Neuloin muutaman parin lasten peruslapasia. Päättely näyttää olevan vielä kesken. Lapasten mittataulukot ovat aika summittaisia. Onko 3-vuotias 90 cm vai 110 cm, onko käsi samankokoinen kaikilla 3-vuotiailla? entä 5-vuotias 110 cm?

Kiitos onnitteluista ja kommenteistanne.

3 kommenttia:

 1. Noista lapastaulukoista puuttuu kyllä aika paljon välikokoja. Omat lapseni ovat pieniä ja hoikkia, he käyttivät 90 cm vaatteita 2-vuotiaana. 5-vuotias käyttää nyt 110 cm kokoa, 9-vuotias 130 cm kokoa. Toisaalta sitten kaverin lapset ovat pitkiä ja tukevampia, heidän poikansa on meidän esikoista vuoden nuorempi, mutta käyttää varmasti 10 cm isompaa kokoa kuin meidän poika. Päätkin heillä on isommat, heidän lapsilleen saa tehdä isompia päähineitä mitä tekisin itselleni! :)

  3-vuotiaalle tekisin 100 cm mukaan lapaset, eli tuosta lapastaulukosta soveltaen jotain 90 cm ja 110 cm välimuotoa.

  VastaaPoista
 2. Lasten lapasia on niin vaikea tehdä kättä näkemättä. Minä pyydänkin aina mittaamaan käden pituuden ranteesta sormenpäihin. Tein juuri 6 vuotiaalle ja äitinsä mittauksen mukaan kämmen oli 15 cm. Yllättävä suuri minusta, mutta uskonhan minä äitiä.

  VastaaPoista
 3. Oi, lapsia on niin eri kokoisia. Nuorimmaisen eskariryhmässä esimerkiksi lyhyimmän ja pisimmän pituusero on varmasti yli 30 cm.

  VastaaPoistaKiitos kommentistasi!