sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

31 kerän keikaus lankavarastossa toukokuussa

Neuloin lisää vauvan sukkia ja yhdet isommat kirjavat sukat. Käytin "junasukkien" ohjetta ja Kardemumman Lise-Loten pikkuiset sukat -ohjetta. Junasukkien teräosan neulon yleensä sileää ja Lise-Loten sukissa aloitan suoraan pitsineuleella.
Olen nyt viiden kuukauden ajan vähentänyt lankavarastoani n. kerän päivässä = 150 kerää. Nyt vähennys alkaa näkyä. Yksittäiset kerät ja pienet nyssäkät ovat selvästi vähentyneet. Kun samaan aikaan olen ostanut todella maltillisesti uusia lankoja, näyttäisi, että tämä toimii.
Enimmäkseen olen neulonut sukkia. Nyt kaipaan uusia vinkkejä, mitä neuloa ja virkata.

5 kommenttia:

 1. Nyssäköiden ja pikkukerien tuhoamiseen käy mielestäni sukkien lisäksi hyvin myös myssyt ja pipot. Vauvanmyssyjä tehtailin itse alkuvuodesta, niihin käytin sellsisiakin lankoja, jotka eivät sukkiin oikrin sopineet/ riittäneet. Eihän se kulutus kovin runsasta ollut, mutta juuri jämälankojen katoamiseen kätevää, kun ei tarvinnut miettiä langan riittävyyttä tai esim. raitojen kohdistamista. Toukkapussiakin suosittelen, samasta syystä :).

  VastaaPoista
 2. Ompa siinä monet pienet ihanat sukat.
  Hyvä että lankalaihis tuottaa tulosta, miulla kaatu ihan alkuunsa.

  VastaaPoista
 3. Ihanasti on sukkia valmistunut. Yksi hyvä keino saada lankoja vähemmäksi on, jos jaksaa ruveta virkkaan isoäidin neliöitä ja niistä sitten peitoksi asti :)

  VastaaPoista
 4. Seinäjoen sairaalan vauvoille jämälangoista, keränlopuista neulotut sukat ovat enemmän kuin tervetulleita. Eihän pieniin sukkiin paljon kulu, mutta monet tehdessä saa ne pienimmätkin kerät kulumaan. Kunnioitettava saavutus tuo kerä päivässä! Hmm. Minä taidan hankkia sen verran lisää.... ainakin välillä.

  VastaaPoistaKiitos kommentistasi!