sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Lankavaraston pienennystä

KYH-töiden lomassa olen aloittanut lankavaraston pienentämisen; jälleen kerran. Ajatus, että neulon keränlopun esim. sukan varteen raidaksi ei toimi. Keränloppuja ja muutaman kerän lankaeriä vaan on ihan liikaa. Siispä aloin virkata kuusikulmioita ja isoäidin neliöitä. Niistä kuvaa myöhemmin.

Tämä peite sai alkunsa siitä, että löytyi pari kerää vaaleankeltaista merinovillaista Woolia ja hiukan enemmän samaa lankaa lilana. Kumpikin väri on kovin pliisu, mutta yhdessä ei sitten ihan yhtä pliisu. Virkkasin neliöitä sen verran kun keltaisesta riitti, sitten liloja paloja saman verran ja reunusta niin paljon kuin lankaa riitti. Lankaa kului 250 g ja peiton koko on n. 70 x 50 cm. Tuon neliön malli on joku vanha ohje, jota ulkomuistista tein.

7 kommenttia:

 1. Kaunis! Lämpöinen villainen peitto.Tuollaisia pieniä peittoja nuoret äidit haluaa kantokoppaan vauvelin suojaksi. Tyttäreni on noita virkkaillut ja mie oon neulonu pienille suvun jäsenille.

  VastaaPoista
 2. Ihana peitto. Minä päätin, että minulla seiska veikat muuttuvat isoäidin neliö peitoksi. Ja veikkaa löytyy aika paljon.

  VastaaPoista
 3. Tosi nätti peitto, kiva malli neliössä :)

  VastaaPoista
 4. Jep, lankavarastoa pienennän minäkin. Onneksi Tintti tilas pussukan ja siitä sitt muistin, ett pari muutakin ystävää vois sellaisen saada. Ehkä puuvilla näillä töillä pikkusen vähenee.

  VastaaPoistaKiitos kommentistasi!