maanantai 30. huhtikuuta 2012

torstai 26. huhtikuuta 2012

Hevosenkenkäpitsiä







Ohje: pitsikuvio Horseshue (ohje mm. täällä), muuten peruspusero koko M-L



Lanka: Mandarin Petit, Puikot 3



Edit: Langankulutus kai vajaa 7 kerää, alle 350 g.



Mandarin Petit on nykyään suosikkipuuvillalankani. Sitä on mukava neuloa ja värejä löytyy paljon. Pitsikuviot tulevat hyvin esiin.


sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Jämälangat käyttöön



Edellisistä kämmekkäistä jäi vielä hiukan ja löysin vielä yhden pienen nöttösen Nalle Kevät -lankaa. Se upposi mustan Maija-langan kanssa raitasukkiin. Toisissa sukissa on Pian Ruuturaitasukkien idea.

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kevätkämmekkäät





Ohje: Novita syksy 2009



Lanka: Nalle, Kevät alle 50 g keränloppu, puikot 2.5



Tällainen helppo kämmekkäiden ohje oli mennyt ihan ohi kyseistä Novita-lehteä lukiessani. Vasta kun näin toisen tekemänä nämä kämmekkäät, tajusin, miten helppo ja kiva malli tämä on. Kämmekkäät aloitetaan ranteesta. Peukaloaukko tehdään päättelemällä muutama silmukka ja luomalla samantien uudet silmukat. Kämmenosa on resoria. Tykkäsin erityisesti tuosta kämmenosan resorista. Kämmekäs istuu hyvin käteen eikä veny käytössä. Tämä on helppo aloittelevan neulojankin malli.



Näillä kämmekkäillä aloitin jämälankojen tuhoamisprojektin (jälleen kerran). Jämäblogista voit seurata tempaukseen osallistuvien aikaansaannoksia.


lauantai 14. huhtikuuta 2012

Sivillasta tunika


Kiitos Mössykkä-lippiskommenteistanne. Pirena mietti, sopiiko myssy vanhemmalle naiselle: mikä ettei. Itsetehtynä voi muotoilla lippaakin omiin kasvoihin sopivaksi. Lippa suojaa auringoltakin.


Seuraava neule onkin sitten jotain muuta. Odottelin koko päivän, että ilma kirkastuisi ja saisin kunnon kuvia, mutta eipäs vaan aurinko alkanut paistaa.



Malli: oma viritelmä mittojen mukaan jälleen


Lanka: Wetterhoffin Sivilla, silkkivillalanka, puikot 2 ja 3.


Tuo lanka on ihanaa neulottavaa. Kaulus vaatii vielä hiukan korjailua, ettei reuna kipristele. Laitan myös tukinauhan kauluksen alle estämään venymistä.

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Mössykkä-lippis





Ohje: Mössykkä-lippis by Tiina Huhtaniemi, Suuri käsityö -lehti 6-7/2009



Lanka: Tennessee n. 50 g, puikot ja koukku 3



Tämä väri on joskus ollut Tennesseen värikartassa. Nyt varastossa olevasta viimeisestä kerästä tuli mieluisan värinen mössykkä-lippis. Oranssi lintu lennähti lisäkoristeeksi.


perjantai 6. huhtikuuta 2012

Hyvää Pääsiäistä



Tänä pääsiäisenä  lunta on vielä jonkun verran. Sukat sai kuvattua puutarhassa lumella.


Sukkien malli on Jaywalker by Grumperina ja lanka Fabel, puikot 2.


Hyvää Pääsiäistä!

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Katseltavaa





Nämä päätyvät vauvan mobileen katseltavaksi, ei kosketeltavaksi eikä maisteltavaksi. Amigurumin ohjeita ja muita pienten "otusten" ohjeita löytyy vaikka kuinka paljon. Yritin miettiä sellaisia yksinkertaisia malleja, jotka alhaalta katsottunakin näyttäisivät selkeiltä.



Linnun ohjeena on Birdie decoration by Lucy. Nyt vaan vähensin värejä. Kukan ohje on oma viritelmä. Turkoosissa kukassa on hiukan vanua täytteenä, korallin värisessä ei. Lanka on Mandarin Petit´a.



Taidan virkata vielä ainakin pari perhosta ja jonkun otuksen, jolla on silmät.