keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Testineulojana



Malli: Escalerilla by Miia-Rebekka


Lanka: Austerman Step.  puikot: 2


Miia-Rebekka etsi suunnittelemalleen sukkamallille testineulojia kesällä. Minähän tartuin haasteeseen. Tällaiset sukat tuli. Oikein mukava pintaneule, joka joustaa jonkin verran ja toisaalta pysyy kuosissaan käytössä. Tuossa langassa pintaneule ei pääse oikeuksiinsa. Seuraaviin valitsen yksivärisen langan.


Edellisessä postauksen kommenteissa MariJ kertoi Karhu-langan historiaa. Tosiaan lankanimi Karhu muuttui jossain vaiheessa lempeämmäksi Nalleksi.

lauantai 24. syyskuuta 2011

Tutulla ohjeella vanhasta langasta



Ohje löytyy mm. Novitan nettisivuilta. Neuloin nämä Helsingin Villakehräämön Karhu käsityölangasta. Lanka lienee 1970-luvulta. Koostumukseltaan lanka vastaa nykyistä 7 veljestä.


Kiitos kommenteistanne ja tervetuloa uudetkin lukijat seuraamaan blogiani. Tällä hetkellä aika sukkavoittoista, mutta eiköhän tässä taas tule neulottua jotain muutakin.

tiistai 20. syyskuuta 2011

Huovuttamalla pikkulapaset





Olen aiemmin neulonut ja huovuttanut pikkutossuja hahtuvasta. Nyt kokeilin tehdä  lapaset samalla idealla. Neuloin ensin reilunkokoisen lapasosan hahtuvasta, huovutin sen pesukoneessa ja sitten neuloin varren Maija-langasta. En tiedä sitten, miten käyttökelpoiset nämä ovat. Vastasyntyneellä nämä kyllä pysyvät kädessä, mutta entäs sitten kun kädet jo heiluvat. Ehkä nyöri resoriin auttaisi. Samoin mietin, irtoaako hahtuvasta nukkaa, jos näitä maistelee.


perjantai 16. syyskuuta 2011

Piiiitkät sukat



Malli löytyy syksyn 2011 Novitasta. Pitsikuvio toistuu keskellä takana. Lanka on 7 veljestä raitaa. Ohjeen silmukkamäärä on sen verran suuri, että hoikan mallin jalassa farkkujenkin päällä sukka näyttää hiukan liian isolta. Pitsineule on kiva ja sopisi lyhytvartisempiinkin sukkiin.

maanantai 12. syyskuuta 2011

Syksyä





Neuloin pyynnöstä lapas-sukka-piposetin alle vuoden ikäiselle. Lanka on Maijaa. Pipon ohjeena on Norwegian sweet baby cap.



Tuo on mainio, hyvin korvat suojaava malli. Tein pipon hiukan ohjetta korkeammaksi.


torstai 8. syyskuuta 2011

Mansikoita ja liekkejä



Sukkien neulominen jatkuu. Vuorossa kaksi suosikkimalliani. Liekkisukkien ohje löytyy mm. Novitan sivuilta. Mansikkasukkien ohje sivupalkista kohdasta omat ohjeet.


Lanka on Nallea ja Jannea. Koot: 24-25 ja 28-29.

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Tuttua ja turvallista



Ohje: Novita talvi 2008. Lanka: 7 veljestä ja Janne, koko 39-40


Aloitin Sukkasato-tempauksen tutulla mallilla. Tällä kertaa kaventelin varressa silmukoita niin että nilkan väljyys jäi pois.