sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Kaamoksen torjuntaa



Minulla oli kerän loppu marttapunaista ja koko kerä oranssia 7 veljestä lankaa. Neuloin toiveen mukaan lyhytvartiset ja pitkäteräiset perussukat. Tuo väriyhdistelmä onkin ihan pirtsakka.


Hyvää Adventtia ja Joulun odotusta.

torstai 25. marraskuuta 2010

HuopanenMixia



Seuraavat lapaset neuloutuivat HuopanenMixistä. Nyt olen tyytyväinen huopumiseen. Lapaset ovat tasaisesti huopuneet, notkeat ja pinta on pehmeä. Tykkään neuloa lapasia ja pipoja myös hahtuvasta ja Tovesta. Niissä huovutusjälki on todella tasainen ja pehmeä. Paksumpi Pirkkalankakin huopuu hyvin ja siinä riittää värejä.

maanantai 22. marraskuuta 2010

Puroa



Neuloin ensimmäistä kertaa Novitan Puro-lankaa. Sitä oli mukava neuloa. Tein lapaset aikuisten kokoa ihan ohjeen silmukkamäärillä. Huovutin koneessa tavanomaiseen tapaan ja tulos oli lapaset n. 10-vuotiaalle!! Lapaset huopuivat aivan liikaa ja pinta on ryhelmäistä. Voi harmi! Lisäksi väritys ei osunut ihan nappiin. Nuo on neulottu kahdesta eri kerästä Kanervikkoa ja kerän sisältä aloittaen. Onkohan kerän vyöte vaihtunut jossain vaiheessa?


Taidan palata taas neulomaan HuopanenMix:ia. Siitä saan mieleiseni huovutuspinnan.

perjantai 19. marraskuuta 2010

Lisää koirankarvalangasta neulottua



Koirankarvalankaa riitti useampaan pipoonkin. Tässä pari erilaista toteutusta. Kokeilin pipoihin erilaisia palmikkokuvioita. Vaaleassa langassa kuviot erottuvatkin hyvin. Nyt on koirankarvalankaprojekti päätöksessä ja sukkien ja lapasten neulonta jatkuu.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Lapaset lapaskuussa


Lapasiahan tässä kuussa piti neuloa. Tässä ensimmäinen pari Lapaskuu-tempaukseen.



Lanka on jälleen koirankarvalankaa. Lanka tuntuu lämpimältä. Näillä lapasilla tarkenee kovillakin pakkasilla.

lauantai 13. marraskuuta 2010

Haluan vaaleanpunaisen kaulahuivin!



Toiveena oli vaaleanpunainen kaulahuivi, pintaneuleella ei väliä. Siispä sain vapaat kädet valita mallin. Olen neulonut rinsessaneuletta moneen vaatteeseen ja asusteeseen. Kaulaliina taisi olla vielä kokeilematta. Hyvinhän tuo sopii huiviinkin. Neuloin reunoihin kolme silmukkaa aina oikein. Lankana on kaksinkertainen Bambino. Virkkaan ehkä vielä tummanruskean kukan koristeeksi.


Kiitos taas kivoista kommenteistanne ja mukavaa viikonvaihdetta.

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Eri paria



Näin käy, kun ei osaa päättää, haluaako tummanharmaita vaiko luonnonvalkoisia poroja. Poron ohje on Novitasta 4/94. Ohjeessa kuviot on neulottu puseron kaarrokkeeseen. Olen aikoinaan tehnyt tuon puseron. Poron mallikerta oli just sopivan levyinen sukkaan. Silmukoita on 64 ja poroja mahtui neljä. Lanka on Nallea.


Pitääpä neuloa vielä kaksi sukkaa ja katsoa, että kuvio tulee peilikuvaksi.

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Pikkuveljelle kans



Käytin jälleen raitageneraattoria. Tällä kertaa kolmella värillä ja raitojen korkeus  on 2, 4 tai 6 kerrosta. Lanka on edelleen Nallea ja pöksyt ovat kolme vuotiaan kokoa.

torstai 4. marraskuuta 2010

Testivirkkailua



Tiiqu etsi suunnittelemilleen joulukuusenkoristeille testivirkkaajaa. Kokeilin samantien ohjeita. Pipari on virkattu puolipylväillä. Puolipylväät antavat mukavannäköisen vohvelipinnan. Olen aiemminkin virkannut sydämiä. Tämä oli taas uusi malli. Kumpaankin virkattiin reunus piilosilmukoilla. Lopputulos on oikein nätti. Kiitos Tiiqu ohjeesta. Taidanpa virkata näitä ohuesta puuvillalangasta joulukortteihin.

maanantai 1. marraskuuta 2010

Marraskuuta



Käytin raitageneraattoria ja neuloin sen antaman ehdotuksen mukaan raidoituksen. Se on kätevä apuväline. Mieleistään raidoitusta voi etsiä pitkäänkin antamalla eri väri- ja raidanleveysvaihtoehtoja. Nalle-langan nykyinen värikartta tosin rajoittaa tehokkaasti raitakokeiluja. Miten perusnallessa onkin niin suppea värivalikoima.


Näiden pöksyjen onnellinen uusi omistaja on 4-vuotias. Mittoja otin edellisen vuoden villapöksyistä ja vyötärön kiristyssysteemi on vielä mietinnässä.


Sukkasato-tempaus loppui ja Lapaskuu alkaa. Sain vain muutaman parin sukkia aikaiseksi. Katsotaan, miten lapasia syntyy.


Alkuvuodesta raportoin lankojen kulutuksen/ostamisen kuukausittain. Nyt se on jäänyt. Heinäkuuhun asti langat vähenivätkin aika mukavasti, mutta loppuvuodesta taitaa lankojen määrä olla jälleen kääntynyt nousuun.